Kriebelstad – Millo

Name Artwork:  Kriebelstad
Artist: Millo
Location: Laurierstraat 357, Heerlen Noord
Year: 2015

Millo (Francesco Camillo Giorgino) is een Italiaanse kunstenaar die welbekend is in steden als Florence en Rome. Millo begon zijn artistieke loopbaan als architectuurstudent, en die invloed is in zijn werk terug te vinden. Zijn intuïtief scherp gevoel voor ruimte, en zijn vermogen om een buitengevel te vullen met zijn perfect gevormde ontwerpen, resulteren in zwart-witte beeldverhalen die te ‘lezen’’ zijn als de verhalen van vriendelijke inwoners die hun verstedelijkte omgeving verkennen.

In 2014, schilderde hij alleen 13 enorme muurschilderingen in de stad Turijn, als onderdeel van de B.Art wedstrijd in 2014. Zijn werk is ook te zien in steden zoals Parijs en Londen en Rio de Janeiro, ze onthullen een consequentie van eenvoud, een monochromatische stijl afgestemd met vlakken van kleur en grillige karakteriseringen.

Website Millo


Millo (Francesco Camillo Giorgino) is an Italian artist well known in cities such as Florence and Rome. Millo began his artistic career as an architecture student, and that influence is reflected in his work. His intuitively keen sense of space, and his ability to fill an exterior facade with his perfectly formed designs, result in black-and-white visual narratives that can be ‘read’ as the stories of friendly locals exploring their urbanised surroundings.
In 2014, he painted 13 huge murals in the city of Turin alone, as part of the 2014 B.Art competition. His work can also be seen in cities such as Paris and London and Rio de Janeiro, they reveal a consistency of simplicity, a monochromatic style matched with planes of colour and whimsical characterisations.